Leffahuone – Osa 5: Vaihe 2; Kallioseinät kraateriin sekä äänieristyspaneeleja

Kun runko ja peruspinnat tuli kasaan oli vihdoin aika alkaa tekemään sisutuksia kuntoon, tähän vaiheeseen tosin tulee uppoamaan jonkin verran aikaa. Alkuun kuitenkin lähdin tekemällä kraaterin kallioseiniä (vaahtomuovipatjoista ja mustasta huovasta), sekä akustiikkalevyjä harmaaseen huopaan käärittynä ”paneeleiksi” seinälle.

Kallioseinä

Kallioseinän tekemistä tuli pohdittua pitkään, siis lähinnä miten ja mistä sen tekisi. Itse kallioseinä oli päätetty jo kun idea leffahuoneesta syntyi 7vuotta sitten 🙂 Mutta siis se kallioseinämäjäljitelmä, jonka pitäisi olla akustisesti hyvä, visuaalisesti siedettävä, musta ja väriltään musta, siis musta, jotta heijasteita kankaaseen / kankaasta tulisi mahdollisimman vähän. Eli siis ääntä ennemmin vähän imevä kuin heijastava ja musta. joka näyttäisi edes etäisesti kraaterin kallioseinämältä isolla asteroidilla?

Käytännössä päädyin aina takaisin vaahtomuoviin ja huopaan… joten ei muuta kuin kokeilemaan. Eli odottelin että JYSK:iin tuli 90cm x 200 cm x 12cm patja tarjoukseen -> kävin hakemassa 3kpl alkunälkään, sekä 1 täyden pakan 180cm leveää huopaa Eurokankaasta ja tolkuttoman määrän sprayliimaa Puuilosta.

Ensimmäinen kallioseinämä proto oli hieman epäonnistunut, koska käytin ”parempaa limaa”, joka käytännössä vain levisi ympäriinsä, halvempi liima kuitenkin oli käytännössä parempaa, koska se tuli tarkalleen sinne mihin suihkutti. Mutta siis kyseessä on spray kontaktiliima, eli suihkuta -> odota -> pistä kappaleet päällekkäin -> odota että kuivuu. Vaahtomuovin käytännössä puukotin kuopille, ja jätteet kuopista liimasin pintaan, näin luoden pinnanmuotoja. Kun koko patja oli puukotettu, niin aloin liimaamaan huopaa pintaan. Ja kun huopa oli paikoillaan käytin uretaaniliimaa koko patjayksikön liimaamiseksi seinään kiinni.

Lopputulos on mielestäni ihan onnistunut 🙂 nyt kun sain kaikki isot elementit paikoilleen, enää vain oikean reunan yläosa tekemättä, jota varten pitää taas odotella hieman patjatarjouksia.

Akustiikkalevypaneelit

Akustiikkalevypaneelien tarkoitus on poistaa hieman kaikua huoneen keskiosasta. Tarkoitus on että paneelit olisivat tumman harmaita jotta sopivat sisutuksen väreihin, ja paneelien osaksi olisi tarkoitus printata joku päivä akryylilevylle hieman ”futuristisen näköisiä käyttöpaneleita”, jotka on taustavalaistu… luomaan avaruusasema fiilistä.

Akustiikkalevyt on rakennusoutlet.com:sta tilattuja, muistaakseni niitä tuli n.8kpl laatikossa 60€ laatikko. Sahailin niitä hieman sirkkelillä sopivamman kokoiseksi ja kontaktiliimalla liimasin harmaan huovan ympärille.

Seuraavaksi pitäisi tosiaan hoitaa kraaterin yläreuna kuntoon, sekä tehdä näihin paneeleihin testimielessä pari ”näyttöprinttiä”, sekä alkaa kytkemään led-nauhaa paneelien taustavaloksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.