Leffahuone – Osa 6: Uudet subbarit

Vanha basso ei vaan tuottanut riittävästi karvoja väristyttävää tärinää, joten oli aika uudistaa bassopuolta. Koska pääoma on se rajottavin tekijä ei voinut ihan hulluksi heittäytyä joten tuli valittua 2kpl kohtuuhintaista Klipschiä (SPL-120 Subwoofer) kankaan alle värisemään.

Basson koossa suurin rajoittava tekijä oli tila kankaan alla. Valmissubin toisena vaihtoehtona olisi ollut itse tehdä kotelo ja ostaa vahvistin + elementti tarvikkeina, jolloin olisi saanut paremmin tilan ehdoilla tehdyt subit. Mutta tässä vaiheessa täytyy todeta, että aikaa ei olisi löytynyt subikotelojen rakentamiseen ja värkkäämiseen, joten tilasin valmiit. Päivitellään sitten isompiin kun on taas aikaa ja rahaa.

Pitkään pohdein Klipschin ja SVS:n (SB:n) välillä, mutta Klipschin subeista tuli juuri oikeaan aikaan tarjous 549€/kpl, jonka myötä päätin tilata 2kpl tärisyttämään tilaa. Järkevää olisi myös sijoittaa toinen subi huoneen takaosaan, mutta tätäkin operaatiota voi tehdä sitten myöhemmin, jos tekee eteen ensin 2kpl mittatilaussubeja itse esim. 18″ elementeillä ja suljetuilla koteloilla, niin voi sitten toisen Klipschin pistää takapuolelle huonetta.

Mutta nyt tulee bassoa, ilman että ääni alkaa särkemään ja bassoa löytyy jopa sen verran että nyt se kuuluu muuallekkin kuin 2m päähän valkokankaasta, jopa yläkerran sohva tärisee 😀

Vastaa