Valokuitu – osa 1: Kuoppaan putkea

Kuitu on tulossa taloon, tosin en tiedä vielä missä vaiheessa oikeasti tilataan varsinainen liittymä, koska meillä on vielä 5G-liittymä käytössä. Mutta siis, kuitua on alunperin odoteltu jo useampi vuosi, etenkin 3G-aikoina, jolloin kuuluvuudet olivat surkeat ja ADSL ei tuottanut kovinkaan hyviä nopeuksia yms… Sen jälkeen tuli 4G, josta sai pienen parannuksen, mutta silti jäätiin ~25mb sisään ja 3mb ulos nopeuksiin. Nyt 5G:n kanssa saadaan reipas 500mb sisään ja 50mb ulos, mutta kohtuu pitkillä vasteajoilla, joten kuitu on tervetullut korvike.

Kuitu on Soneran (vai Telia vai Valovirtanen vai mikä se nyt olikaan) kaivama, joten liittymätarjoajavaihtoehdot ovat kohtuu rajatut ja kk-hinnat kohtuu kovat – takaisin ADSL-hintoihin 🙂

Kuitu tuli maksamaan 2390 eur, josta sai jonkun euron pistettyä kotitalousvähennykseen, mutta se ei nyt ihan hirveästi tuota heilauta alaspäin.

Tässä vaiheessa urakkaa, kaivettiin kadut auki koko Vasaramäessa ja vedettiin somaa sinistä letkua maan alle, ja pihoihin vähän pienemää sinistä putkea. Meillä sattui olemaan sopivasti putki valmiina josta suojaputken suoraan tekniseen tilaan asti, mikä tekee asennuksesta hieman siistimmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *