Lasiterassi – Osa 3: Takaseinää pukkaa

Vapun kunniaksi terassikin sykähti eteenpäin. Ennen vappua rakenteilin rankaa palosuojalevyille takaseinälle ja puuttuneelle sivulle. Vapun aikana veljen kanssa nosteltiin palosuojalevyt paikoilleen, sekä koolaukset pystylaudoitukselle. Vapun loppumetreillä vielä naputtelin melkein puolet takaseinän laudoista paikoilleen.

Kiinteät seinät, etenkin takana ja n.4m asti rajasta pitää suojata luvan mukaisesti palosuojalevyllä. Joten ennen ulkoverhoilua pitää takaseinää levyttää. Pintaan tulee jo tutuksi tullut 120mm pystyrimalaudoitettu seinä.

Keskiviikko – Perjantai (28-30.4): Jotta palosuojalevyt ja ulkoverhoilu voidaan kiinnittää, pitää tehdä vähän runkoa. Työpäivien päätteeksi viikolla, alkaen keskiviikosta aloin kokoamaan teräspalkkien väleihin rungonpätkiä. Rungot on ruuvattu teräsrunkoon poraruuveilla, joten varmasti pysyy kiinni 🙂 Jotta seinärungot saa tehtyä piti tehdä myös pienet pätkät lattian palkkeja, joten tein juuri sen mittaiset, jotka jää sateelta suojaan.

Pitkään miettisin, että jos olisi tehnyt rangan ”normaalina” pystyrunkoisena, mutta ajattelin että saan vaakakoolauksista tukevammat (ja helpommat kiinnittää) kun ranka menee vaakatasoon.

Lauantai (1.5): Veljen ilmestyttyä aamun aikana ruuvailtiin palosuojalevyt paikoilleen, sekä koolaukset ulkolaudoille. Ei kai tästä sen enempää, kohtuu painavia nämä ”ihanan pinkit levyt” (tyttären mukaan) olivat.

Sunnuntai (2.5): Sahasin ja maalasin 24kpl ulkolautoja (alareunaan 10asteen kulma alapään säilyttämiseksi parempana vuosienkin jälkeen (valuva vesi ei jäisi makaamaan alapintaan vaan ainoastaan nokkaan). Koska sahasin ja maalasin lautoja, kuin liukuhihnalla oli tuo hieman hidasta puuhaa, mutta ainakin levyt on kertaalleen maalattu ja yläpäästä kahteen kertaan (jotta ei tarvitse katon lähettyvillä sutia). Seinät maalataan samalla Uulan Sade sävyllä kuin aiemmin, kulmat ja räystäät Uulan Myrsky sävyllä. Maalina käytetään Noridca Eko maalia ja Vinhaa siellä täällä (lähinnä sisäpuolella valkoisilla pinnoilla + osa myrsky sävystä tulee olemaan Vinhaa, kunnes Uulan Petroliöljymaali on käytetty loppuun.

Sunnuntaina myös lisäsin lumikuormaa varten lappeen alapäähän teräsrungon ja katon väliin tuet (kuten keskellä terassiakin katon halki kulkee). Tuet jäävät ulkoseinän ja sisäpanelointien väliin piiloon.

Työt jatkuvat tästä lisälaudoitusten kanssa ja siitä sitten tekemään rimoja ja niitä maalaamaan.

Tiistai (4.5): Työpäivän päätteeksi, ennen sateisen viikon alkamista sahasin, maalasin ja naulasin paikoilleen loput takaseinän laudoista.

Seuraavaksi pitäisi tehdä kulmalaudat ja maalata ne, rimat lautojen väleihin ja viimeinen pätkä pihanpuoleista seinää.

Perjantai-Sunnuntai (7-9.5): Kulmalaudat tuli tehtyä ja maalattua, myös sahattua 49 ripaa ja maalattua kertaalleen. Aikasmoinen urakka, ei tee ihan heti enää mieli maalailla rimoja, mutta on niitä vielä yli puolet jäljellä, joten ihan heti ei tästä urakasta myöskään eroon pääse. Naulasin myös takaseinän rimat paikoilleen, joten enää takaseinän maalaus toiseen kertaan ja syöksytorven kiinnitys.

Seuraavaksi vielä takapihan puoleinen kylki pitkältä osuudelta kuntoon ja sitten onkin jäljellä lasiaukkojen yläpuolinen osuus, josta lisää omassa postauksessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *