Samsungin Side-by-Side Jääkaappi/pakastin hajosi

Keittiöremontin yhteydessä hankittiin tietty uusi jääkaappi/pakastin. Tila remontin aikana optimoitiin siten, että perus 60cm kaappi ei riittäisi jaettuna pakastimelle ja jääkaapille, joten päädyttiin 90cm side-by-side kaappiin. Silloin sattui olemaan Turun Rakentaminen ja Sisustaminen messut menossa, josta käteen jäi ihan aikuisten oikeasti hyvä tarjous Samsungin kalusteista. Mutta mitä sitten tapahtui…

Tässä kohtaa pitäisi todeta, että ”suutari pysyköön lestissään”, ei ollut lainkaan hyvä idea ostaa kodinkoneita Samsungilta. Kalusteuuni leikkasi kiinni, kirjaimellisesti juuri sopivasti 2v takuun päätyttyä uuni takaosassa oleva kiertoilmaropelli nappasi kiinni ja alkoi kuullostamaan Apache taisteluhelikopterilta joka pörrää juuri pääsi yläpuolella. Samsung kuitenkin suostui korjaamaan tuon vielä ”takuun piikkiin”, mutta sillä korjauksella päästiin ehkä n. vuosi puolitoista eteenpäin, kunnes sama tapahtui uudestaan. Ensimmäisen ropellin veikkaan tuhoutuneen käyttäen uunin pyrolyysitoimintoa, joka kuumentaa uuniin todella kuumaksi puhdistusta varten, ei taida nää halppisvehkeet oikein kestää edes omia featurejaan. Nooh tilalle tuli AEG, joka toistaiseksi on ihan kiltisti toiminut (*kop kop*).

Nooh, samalla kun kävivät vaihtamassa uunin ropellin, Samsung vaihtoi pakastimen tiivisteen, kun valitettiin että se vuotaa. Kyse tosin ei ollut tiiviste-ongelmasta, vaan meidän Side-by-Side (french door) Samsung jääkaappi/pakastimen pakastinvaunun kiskoista, jotka olivat antaneet vähän periksi. Eli ulos vedettävä pakastinvaunu niiasi pikkuisen eteenpäin, joka teki tiivisteestä ”epätiiviin”. Mutta vaunun korjaus ei tullut kysymykseen, koska eihän tietenkään olla käytetty niin huonolaatuisia osia, että vaunu voisi hajota, vaan tiivisteestä se on oltava kiinni. Nooh tässä on nyt 6 vuotta kärsitty ajottain sulavasta pakastimesta, kun joku ei ole käyttänyt puskutraktoria luukun sulkemiseen ja jättänyt betoniporsasta luukun eteen varmistamaan että pysyy tiiviisti kiinni.

Nyt sitten jääkaappi/pakastimen vesiautomaatin takaiskuventtiili antoi yksi yö vähän periksi ja kasteli jääkaapin alustan, joten eiköhän ole aika heittää tämä Samsungin paska eteenpäin ja ostaa uusi tilalle? No on…

Meillä on kotivakuutus IF:ssä ja ajateltiin että tästä ei varmasti korvauksia tipu! Mutta niimpä vaan korvasi IF Samsungin kaapin ihan kohtuullisestikkin vielä, enää odotellaan päätöstä mitä tehdään lattian kanssa, mikä otti (tulvakaukalosta huolimatta) osumaa (turposi paikotellen). Mutta siis aivan äärimmäisen positiivinen kokemus jäi IF:stä käteen, pojot sinne hienosti ja kivuttomasti hoituneesta operaatiosta! Täydet suositukset.

Uusi kaappi (niin ikään 90cm side-by-side) tilattiin tällä kertaa verkkokauppa.com:sta Bosch:n 6-sarjan laite, jonka toivon olevan laadukkaampi tekele, kuin noi paskat sampparit.

Vielä meillä on jäljellä Samsungin induktioliesi, joka on sekin aikasmoinen viritys, mutta toimii vielä kuitenkin. Induktiolieden suurin ongelma on, että siinä on käytännössä 2 levyaluettta, vaikka pitäisi olla kolme. Jos toiselle levyalueelle pistää 2 kattilaa yhtä aikaa, samppari kierrättää niillä induktiota vuorotellen, jolloin kaikki kestää kaksi kertaa kauemmin lämmitä 😀 Uskomaton ratkaisu. Tässä kohtaa joku kysyy, kytkittekö voimavirtaan – vastaus on ei 😀 Valovirtaan on kytketty, koska voimavirtakytkentä ei ”toiminut” sähkömiehen mukaan. Tämä selittää sen miksi levy joutuu ”kierrättämään sähköä” levyjen välillä, mutta kohtuu paska viritys kun paketista tullut oli jo valmiiksi valovritamoodissa, vaikka ohjekirja väitti että saa myös 3-vaiheeseen. Anyway, kunhan tuokin tuosta hajoaa, niin vaihtoon menee. Eikä tule Samsungia tilalle, se on kohtuu varma.

Joku saattaa vielä todeta, ettei kannata tommosia featureja hankkia kuin jääpalakone / vesiautomaatti, mutta 7 vuotta niitä käyttäneenä, en niistä luopuisi! On ehkä yksi parhaista ominaisuuksista mitä keittiöön voi lisätä 🙂 Tosin sitä joutuu aina miettimään, että milloin se laukeaa ja nyt se sitten tapahtui 😀

Samsung French Door (side-by-side) jääkaappi rikkinäisenä
Samsung French Door (Side-by-Side) jääkaappi/pakastimen rikkinäinen pakastinvaunu (repsahtanut), joka varmistaa jääkaappilämpötilat pakastimessa ja optimoidun virrankulutuksen jäädessään micromillin verran auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *