1krs. MH – Osa 4: Viimeistely ja kalustaminen

Appiukko toimitti viimeiset puuttuneet rasioiden kehykset, sekä nipun karmilistoja, joten päästiin viimeistelyn pariin. Käytännössä ovi ja ikkunanpielet jäi listottamatta ja 3 raisaa ilman kehystä, sekä yksi peitelevy jäi uupumaan rasian päältä.

Postaukset liittyen Onnin makuuhuoneeseen, 1krs:ssa:

Sillä välin huonetta on jo kalustettu, koska Onni sinne kovasti halusi jo muuttaa:

  • Kerrossänky patjoineen (Ikeasta patjat)
  • Lipasto (Ikean sekin)
  • Työpöytä (jälleen Ikeasta)
  • Pöydän tuoli (kyllä arvasit, Ikeasta sekin)
  • Matto (vanha olemassa oleva)
  • Viherkasvi (vehka) vietiin olohuoneesta

Vielä hankintalistalla tai tilattuna:

  • Verhot, pystyverho tai kappa tai jokin kombo + verhotanko
  • Kaappi/komero, joka toimii myös kerrossängyn yöpöytänä tilattiin Sotkasta
  • Huoneessa olisi paikka vielä yhdelle n.45cm leveälle ja 50cm syvälle ja n.200cm korkealle kaapille, mutta tuon hankinta jäänee tulevaisuuteen

Kuten aiemmin on tullut mainittua, meillä on Schneider Electric Exxact-sarjaa Design-kehyksillä pääosin koko talossa. Onnin huone oli ensimmäinen johon pistettiin valokuvatapetin jäämistöä kehyksiin tuomaan väriä huoneeseen.

Listat meillä on ostettuna Arolan Höyläämöltä, sen takia usein olenkin kirjoittanut että appiukko toi / hakee niitä mökkireissullansa, koska ko. höyläämö on sopivasti mökkimatkalla. Tätä myötä sain vihdoin ovenpielet ja ikkunan pielet onnin huoneesta listoitettua valmiiksi. Pikkumies ilmoittikin että voitko iskä nyt viedä työkalut pois, että hän saa omat tavaransa esille 🙂

Onnin huoneessa on nyt myös ketjutettu palohälytin, joita meillä on koko talossa lähes jokaisessa huoneessa.

Verhotangon löysin Puuilosta (Pislan joku perustanko), joten kunhan verhot tulevat, niin päästään kiinnittämään tankoa.

Onnin huone alkaa olla valmis, muutamaa puuttuvaa kalustetta lukuunottamatta.

Kustannukset?

Kustannuksia ei ole tullut ihan niin tarkkaa seurattua, mutta kustannukset liikkuvat jossain ~1500euron paikkeilla. Osa materiaaleista, kuten iso osa listoista, kattolevyt ja maalit olivat aiemmista huoneista. Kattolevyjä jouduin 2pkt tilaamaan uusia, jotka tulivat maksamaan sen 120euroa. Maaleina tosiaan pääosin käytettiin olemassa olevia maaleja (seinät ja katto). Lattiaa varten ostin 2,7L Betoluxia (~58eur), sekä listamaalia (~20eur) viimeistelemään listoitusta.

Valokuvatapetti maksoi sen 250eur postikuluineen. Lattialautoja täytyi ostaa paketti, joka maksoi sen 100eur. Kipsilevyt ja eristeet olin tilannut jo aiemmassa kuormassa terassin tarvikkeiden kanssa.

Sähkötarvikkeista ei ole tullut vielä laskua appiukolta, mutta se nostanee kokonaiskustannukset lähemmäs 2000eur (kytkimiä, kaapelia, rasioita, palovaroitin ja sen kanta yms…).

Rahaa menee näin pieneenkin huoneeseen jonkin verran kun repii kaikki auki 🙂 Mutta mielestäni jälki on hyvä ja huoneessa pääsee seinien maalauksella jatkossa kun tietää että sähköt ja pinnat on hyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.