Puutarhailut 2021 – Osa 3: Puutarhavajan lattiaan Epoksia (Päivitetty 31.8.2021)

Puutarhavaja etenee hyvää vauhtia ennen talven tuloa. Tällä kertaa vuorossa oli lattia, joka sai suojakseen Suomalaisen Solemaster EP 10 epoksin.

Sunnuntaina puoliltapäivin otin Solemasterin 2L laatikon käteeni ja aloin tavaamaan ohjeita. Ohjeet sinänsä olivat tutut, koska käsittelin samalla tavaralla myös Puuverstaan lattian aikoinaan. Tavara on sinänsä aivan loistavaa, koska soveltuu myös maavaraisille laatoille, joka myös tämä puutarhavajan lattiavalukin on. Tavaraa saa usammassa koossa, mutta itselle tuo 2L paketti oli oivan kokoinen jolla sain juuri tällaisen 3,6m2 kopin pariin kertaan, sisältäen myös sokkelin maalauksen sisäpuolelta.

Aiemmin kun tasoitin sokkelin ulkopuolelta, vedin samalla sisäpuolenkin juurikin silmälläpitäen tätä vaihetta. Näin sain suht tasaisen ja siistin pinnan n.+20cm korkeudelle asti, joka helpottaa siivoamista tarpeen tullen. Siivous onkin se miksi ylipäätänsä valitsin epoksin, enkä jättänyt pelkälle betonille. Epoksin pinnalta on helpompi harjata / imuroida tarvittaessa isoimmat pois, eikä kaikki mönjä liimaannu lattiaan kiinni.

Maalausta varten kaivoin yhden semipuhtaan 10L ämpärin johon kaadoin puolet molemmista 2:sta komponentista ja sekoitin sopivasti. Tästä lähti n.30min kello käymään jossa ajassa tavara olisi saatava levitettyä. Levitykseen valitsin ihan perus 100mm siveltimen, joka on ihan pätevä vekotin tämänkaltaisen pienen pläntin maalamiseen (jotta saa sisäkulmat yms… seinän ja lattian välistä helposti maalattua).

Ensimmäisen kerroksen tosiaan levitin ensimmäisen kerroksen epoksia lattiaan. Teoriassa paketissa luki että uudelleenmaalaus onnistuisi n.6-8h, mutta ilmeisemmin ilmankosteus on jo sen verran suuri ja lämpötila hieman alhainen, joten ei onnistunut enää illalla vetää toista kerrosta, mutta tehdään se sitten huomenna. Maalatessani en ollut ihan varma epoksin riittävyydestä, joten jätin osan sokkelia maalaamatta, mikä sinänsä oli virhe, koska hyvin tuo olisi riittänyt 🙂 Nooh kun vedän toisen kerroksen, vedän peräseinän sokkelia vähän ronskimmin.

Lattia ja osa sokkelista maalattu kertaalleen. En ollut aivan varma tökötin riittävyydestä, joten jätin osan sokkelia maalaamatta, mutta turhaan hyvin se olisi riittänyt.

Huomenna sitten toinen kerros epoksia ennen kuin pitää sännätä partioon.

30.8.2021 (Maanantai): Aamusta kun aurinko oli noussut lämpötilan saattelemana kävin nopsaan sutimassa toisen kerroksen epoksia lattiaan. Samalla tuli huomattua että ensimmäinen kerros oli paikotellen vähän huonosti tehty, joten hyvä että tuli toinen kerros, jonka vedin vähän paksummin, kun tavaraa oli (toinen kerros ei tietty imenyt niin paljoa kuin ensimmäinen joka vedettiin kuivaan betoniin).

31.8.2021 (Tiistai): Pieni tarkastus lattian tilanteesta ja hyvältähän se yhä näyttää 🙂 Lopullinen kovuus pinnoitteessa tulee n.7 päivän päästä näissä lämpötiloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *