Puutarhailut 2021 – Osa 4: Puutarhavajan sokkeli ja syöksyputki

Jälleen yksi asia lisää puutarhavajan listalla, jonka voi vetää yli. Ruuvailin muovisella listalla patolevyä valunreunaa vasten, jotta epämääräinen maa-aines pysyy irti betonista. Tällä kopilla ei kovin kummoista pohjaa ole, joten tuo ei kovin kummoista tee, mutta ehkä pitää betonia vähän kuivempana.

Jostain jäänyt muutama musta muovinen reunalista, joka on tarkoitettu siistimään/kiinnittämään patolevy sokkeliin, löytyi varastosta, jotka päätin käyttää vajan sokkeliin. Patolevyä ostin Puuilosta 10m rullan, koska tarvitsen sitä viherkatolle seuraavaksi kerrokseksi. Joten materiaalit löytyi… Leikkasin patolevystä runsasta 10cm soiroa (koska sokkeli / betoni ei kovin paljoa maan alla ole) ja proppasin kiinni sokkeliin. Mielestäni tuo siisti kummasti reunaa ja pitää hiekka/maaseoksen irti betonista.

Siistein myös hieman vajan ympäristöä, tätä työtä on toki vielä jäljellä, mutta nyt se ei enää näytä niin paljoa rakennustyömaalta. Samalla asensin myös syöksyputken paikoilleen… vielä tosin pitää löytää toinen kiinnityspanta jostain, ehkä pudonnut kassista, sekä vähän tehdä vedenohjausta paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *