Lasiterassi – Osa 8: Lasiterassin julkisivupuolen viimeistely (Päivitetty 7.6)

Lasiterassin (toivottavasti) viimeinen vuosi valmiiksi saamiseksi käynnistyy! Tässä postauksessa olisi tarkoitus saada dokumentoitua talon ja lasiterassin välisen sivun valmiiksi saattaminen, jossa on kyllä viikoiksi hommia!

Tehtävälista:

  • Käytäntukirakenteiden pystytys (Tehty 15.5.2022)
  • Julkisivulaudoitus (Tehty 24.5) ja rimoitus (Tehty 29.5) (Talonvastaiselle seinälle)
  • Katto ja katon viimeistely käytävälle (Tehty 30.5)
  • Julkisivulaudoitus ja rimoitus (Käytävälle) (Tehty 5.6)
  • Tippalautojen kiinnitys (Tehty 5.6)
  • Lisätty listaan 6.6: Kulmalaudat terassiin (Tehty 6.6)
  • Lisätty listaan 6.6: Räystäskouru ja syöksyputken asennus (Tehty 7.6)

15.5.2020 (Sunnuntai): Terassiprojekti vähän nytkähti eteenpäin, veljen kanssa pystytettiin talon ja lasiterassin väliselle pätkälle, ns. käytävälle, metalliset tukirakenteet. Tukirakenteiden päälle tulee vielä kevyet kattotuolit ja vähän kennomuovikattoa yms… sekä tietty räystäskourut.

Aikamoinen askartelu oli teräspalkkien kiinnityksen kanssa, mutta paikoille saatiin. Seuraavaksi pitäisi kaivaa pressun alta 24″sta ja alkaa tekemään kattorakenteita, sekä kattoa.

19.5.2022 (Torstai): Yhtäkkiä sain puhelun että pihalla olisi tilaamani kuorma puutavaraa 🙂 Nooh, pikaisesti konferenssipuhelu pauselle ja pahoittelut -> pihalle kertomaan mihin tavara tiputetaan ja takaisin töihin 🙂

20-24.5.2022 (Perjantaista – Tiistaihin): Työ alkoi laudoituksen parissa, sahailua, kiinnittelyä ja maalailua… Tiistaihin mennessä olin saanut laudoituksen tehtyä kokonaan ja paikoilleen. Tiistaina myös naputtelin käytäväosuuden kattorakenteita vähän kasaan, pätkin ja maalasin kattotuolit muoville.

Seuraavaksi edessä onkin kohtuu paljon rimoitusta, kun rimat on paikoillaan pääsee tekemään katon kuntoon ja siirtymään käytäväosuuden ulkoseinään ja tippalistojen kiinnitykseen.

26-29.5.2022 (Perjantai – Sunnuntai): Tässä pitkän viikon aikana, sain rimoitettua pitkän seinän, sekä maalattua toiseen kertaan 2/3 seinästä. Kattokin alkaa olla melkein valmis, enää reunalista yläreunalle ja sivulistojen kiinnitys, sekä räystäskourun virittäminen, niin voi sanoa että katto on valmis ja päästään seinien kimppuun.

Seuraavaksi reuna- ja yläpään päätylistan (katon ja talon seinää vasten, sekä lasiterassin seinää vasten olevan metallisen listan kiinnitys) kiinnitys, sen jälkeen voidaan siirtyä käytävän seinien rakentamiseen.

4-5.6.2022 (Lauantai-Sunnuntai): Listat tuli kiinnitettyä jonkin sortin pienessä sateessa, mutta tulipahan tehtyä. Viikon ja pitkälti sen lopun aikana on tullut askarreltua käytävän seiniä, aloittaen tukirakenteista, ilmasulkupaperista ja koolauksista. Niiden päälle tietty sama tuttu pystylaudoitus ja rimoitus. Rimoituksen jälkeen askartelin ”tippalistat” paikoilleen. Mielestäni tuli ihan siisti paketti 🙂

Sitten sama homma kuin yllä, sisäpihan puolen seinälle.

Enää seinäurakasta on jäljellä kulmalaudat terassin ulkokulmista, sekä räystäskourun asennus ja sen myötä viimeisen pystyriman asennus 🙂

6.6.2022 (Maanantai): En ehtinytkään räystäskourun kimppuun, ehkä huomenna saisi sen pois alta. Naputtelin kuitenkin kulmalaudat, joka olin jo myös aiemmin maalaillut, paikoilleen. Piti tosin jonkin verran vielä pätkiä ja kolota, kiinnittää kulmalaudat. Kummasti siisti yleisilmettä kun sai laudat paikoilleen.

Seuraavaksi tosiaan se räystäskouru ja syöksyputki, niin ja kulmien maalaus uudelleen.

7.6.2022 (Tiistai): Räystäskourun asennus oli sinänsä yksinkertaista, kun kaikki osat tuli kattopaketin mukana, lähinnä itselle jäi osien kokoaminen ja sahaileminen oikean mittaisiin osiin. Nooh, kyllä siihen silti tunti upposi kun mietti että mikä osa kuuluu mihinkin kohtaan ja sahaili paketin kasaan yms… Mutta valmista tuli ja vesikin vielä kulkee oikeaan paikkaan (ihme ja kumma).

Myös kulmalaudat tuli maalattua toiseen kertaan, joten julkisivu alkaa olla kunnossa, yksi pieni rimanpätkä on vielä kiinnittämättä (tuli juuri mieleen, mutta sen liipasen kiinni huomenna.

Nyt on julkisivut valmiina, joten seuraavaksi sitten vain lattian ja sisätilan eristysten / koolausten pariin, niin ja tietty lasien asennukseen. Osa 9 kokoaa koolaukset ja eristämisen. Sähköt menee varmaan osaan 10:nen ja sitten lattia osaan 11, lasit kenties 12:sta ja sitten vielä sisäpanelointi ja listoitus… Kyl hommaa vielä piisaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *