Sähköauton lataus – Osa 2: Uusi Suunnitelma

Ugh! Sanoi heimopäällikkö kun totesi edellisen suunnitelmansa kariutuneen. Pudotin Froniuksen laitteet pois, koska näytti siltä ettei niihin välttämättä tulisi paljoakaan päivityksiä ja markkinoilta löysin Wallbox-firman tuotteen jossa oli aurinkoenergian hyödyntämisen lisäksi myös kuormanhallinta vakio-ominaisuutena. Joten siis Fronius-pohjainen aurinkoenergianhyödyntäminen roskiin ja tilalle Wallbox:n ratkaisu.

Wallboxin paketti toimii pitkälti samalla periaattella, kuin mitä Forniuskin olisi toiminut eli sähkökeskuksessa on erillinen mittari heti pääsulakkeiden jälkeen, joka mittaa ulos ja sisään menevää virtaa.

Wallbox Arkkitehtuuri

Sähkönkulutustieto välittyy latauslaitteelle, joka osaa sitten päätellä että jos on ylituotantoa riittävästi niin tuupataanpa se autoon jne… Wallbox kutsuu tätä ominaisuutta EcoSmartiksi.

Lisäksi Wallboxissa on kuormanhallinta (PowerBoost nimetty ominaisuus), joka osaa säätää autonlatausta muun talon kulutuksen mukaan, jotta ei polteta heti alkuun pääsulakkeita.

PowerBoost

Nämä kaksi ominaisuutta, sekä huomattavasti paremmalla ulkonäöllä varustettu yksikkö sai päätymään Wallbox-pohjaiseen ratkaisuun vs. Fronius. Niin ja tietty latausyksikkö pystyisi 22kW lataukseen jos vaan olisi antaa sulakeita sen verran käyttöön. Itse latauslaitteeksi valitsin Wallboxin Copper SB:n, siksi että olen saanut ymmärtää latauskaapeleiden olevan ”kulutustavaraa” ja Wallboxin peruslaitteessa PulsarPlussassa johto on kiinteästi asennettu.

Wallbox Copper SB latausyksikkö

Muutoin tämä paketti on pitkälti samaa settiä kuin Froniuksen omat vehkeet, mutta tosiaan ulkonäkö, kuormanhallinta, selkeästi parempi päivittyvyys yms.. saivat astumaan Wallboxin tuotteiden puolelle. Seuraava postaus koskeekin jo laitteen asennusta ja sen jälkeen päästään ehkä käyttökokemuksiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *