DIY – Ruokapöytä lasiterassille

Lasiterassi kaipasi kovasti pöytää ja muutamaa kaupallista tuotettakin oli jo katsottu sillä silmällä. Mutta yksi päivä naapurin ukko ajoi pihaan ja sanoi ”Puhuttiin pari kesää sitten, että pitäisi olla lankkua että saisi pöydän tehtyä” ja kärryssä oli 2kpl 4m pitkiä 30cm leveitä kuusilankkuja. Siitä se sitten lähti. Lunastin lankut ja aloin askartelemaan.

Täytyy todeta että kun on ensimmäistä kertaa pöytää tekemässä, niin ei ollut ihan selvää mistä aloittaa 🙂 Tovi meni ennen kuin hiffasin miten edetä. Ensin höyläsin (käsisähköhöylällä) ns. alapinnat jollekkin tasolle, ruuvailin apulaudalla lankut yhteen ja aloin työstämään päälipintaa. Niin ja ennen tuota, pohjapuolen ollessa kunnossa, sahailin pöytäsirkkelillä sivut suoriksi ja lankut tasalevyisiksi, sen jälkeen ne oli helpompi naittaa yhteen apulaudoilla. Tuota menikin tovi höyläillessä, että sai lankut samalle tasolle, edes ~4mm sisällä. Saumakohdista lankut täsmää täysin, mutta matkan varrelta vähän saattaa paksuus vaihdella.

Kun höyläykseen olin edes kohtuu tyytyväinen otin nauhahiomakoneen ja hion pahimmat höylänjäljet pois, jonka jälkeen tasoitin vielä pinnan epäkeskolla. Sitten vaan sirkkelillä päät tasan ja päätyjen hionta. Jyrsimellä taisin ajaa reunat ja sen perään vielä hiomakonetta.

Lankut vahasin Osmo Colorin Kuusi värillä kertaalleen.

Sitten jalat, nooh ajatuksena oli aina tehdä ne teräksestä, tätä varten suuntasin Nakolinnan Rautaan ja ostin n.2€/kilo hinnalla 80x80x4 putkea 71cm pätkiä 4kpl, 80×4 lattarautaa 110cm pätkiä 4kpl ja 70×4 lattarautaa 110cm pätkiä 2kpl. Niin ja taisi tarttua mukaan vielä 70×4 20cm pätkiä neljä ja jotain pieniä neliöitä. Teräkset oli pinnaltaan aika hurjassa kunnossa, joten ensimmäinen pari tuntia meni lamellilaikalla hioen teräkset puhtaaksi.

Seuraavaksi pitäisi sitten löytää veljeltä aikaa, että saisi jalat hitsattua kasaan. Sitä odotellessa ajattelin porailla noihin pariin 70mm lattoihin reijät, kiinnittää ne jo pöydän alle (keskiväliin) ja alkaa vahaamaan pöytää Osmon TopOililla. Toki latta pitää myös maalta valkoiseksi, mutta sen jälkeen kuitenkin.

xx.8.2022 (xxx): ddd

xx.8.2022 (xxx): ddd

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *