Puutarhailut 2022 – Patsas muuttaa taloon?

Aikasmoista, jossain vaiheessa ajattelin et meidän puutarhaan ei mitään puolialastomia miehiä tai naisia patsaina tule, mutta kas kummaa! Nyt on tilattu Rebecka, tuo klassista linjaa edustava hyvin valkoinen nainen ruukkuja kantaen. Tein myös parin yhden päivän aikana kivipuron yläpäähän ja puutarhavajan väliin istutusalueen, johon Rebeckan olisi tarkoitus muuttaa 🙂

Kukkapenkan pohjissa oli aikasmoinen homma, kaivoin neljä isoa kuoppaa Tuijille, sekä 4 pienempää Tuivioille. Maa oli tuttuun tapaan hyvin hyvin kivinen, joten kaivaminen oli kohtuu uuvuttavaa, onneksi kanto joka tuossa yhä töröttää on jo sen verran laho juuriltaan, ettei se antanut juurikaan vastusta. Isoin homma kuitenkin oli kaivaa laastipaljulle syvä kuoppa, koska ajatus on että Rebeckan saisi sylkemään vettä kannustaan, niin olisi hyvä olla joku vähän isompi vesisäiliö, ettei sitä kuumalla tarvitsisi kokoajan olla täyttämässä yms…

Altaan virkaa tosiaan ajaa vanha laastipalju, joka on ollut täynnä punaista hiekkaa japanilaisesta puutarhasta, tai siis se mitä siitä jäi yli. Lapset ovat käyttäneet paljua taikaliemipatana, ja se on tainnut useamman talven jo seistä pihalla tyhjän panttina, tai siis tietty taikaliemipatana. Anyway, paljun pohjaan tein reijän ja siihen reikään asensin normaalin altaan pohjatulppasysteemin, jotta saan kesäisin vedet pysymään sisällä ja talvisin pysymään vedet poissa. Sattumoisin kallio oli myös sen verran pinnassa, että sain noin 10-15cm syvän (paljun pohjan kokoisen) kivipesän tehtyä paljun alle, jolloin reuna osui sopivalle korkeudelle pinnan kanssa. Eli vedellä on mahdollisuus jopa poistua paljusta, toki kerrallaan suurta määrää vettä se ei vedä, mutta jokunen litra menee tunnissa kuitenkin.

Itse kasvatuslaue tosiaan koostuu pääosin Timanttituijista ja Tuivioista. Halusin jotain ikivihreää, jota katsella myös talvisin, jolloin myös tuo patsas erottuu paremmin vihreää taustaansa vasten. Viheralueen rakentamisvaiheista ei tullut napsittua kuvia tällä kertaa (harmi juttu), mutta alla näkee lopputuloksen. Viheralueen nurmenpuolen reunaa ajaa Nupukivet, joita vielä oli jokunen ylimääräisenä. Palju kaivettu maahan, jonka reunalle Rebeckan olisi tarkoitus muuttaa. Katetta kauttaaltaan ja sen alla vähän sanomalehteä pitämässä rikkakasvustoa kurissa. Tuijat on toki hieman tiheästi istutettu, ja onkin kohtuu varmaa että kasvavat yhteen… Vähän miettisin että jos tuosta yhdestä olisi alkanut kokeilemaan tekemään palloa katkaisemalla ylimääräiset latvat pois ja siivoamalla jo alapäästä oksat pois… Mutta ehkä ei kuitenkaan. Latvoa nää toki pitää ja leikelläkkin jossain vaiheessa, ettei vie koko penkkaa kasvustollaan, mutta siihen on vielä jokunen vuosi aikaa 🙂

Rebeckan istutusalue ilman itse ladya.

Niin ja tietty se Rebecka, tältä hänen pitäisi näyttää, mutta ei olla vielä Ladya tavattu, joten ihan varmoja hänestä ei olla.

Rebecka, jossain jonkun myymälän pihalla.

Kirjoitellaan lisää sitten taas kun Rebecka suo saapua paikalleen ja saadaan hänet siirrettyä kotiinsa, neiti painaa kuitenkin hyvät 80kg 🙂 Täytyy katsoa jos saisi veljen apua kantohommissa… Patsaan saapumisen jälkeen voi miettiä josko kävisi ostamassa suihkulähdepumppua ja kenties jotain pientä valoa Rebeckaa varten 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *