Keittiö – Vaihe 1: Suunnitelma (Päivitetty 27.07.2014)

Vihdoin! Vihdoin meillä on suunnitelma keittiötä varten, niin ja myös aikataulu – hieman pelottaa että mites tässä käy 🙂 Keittiöremontti alkaisi Heinäkuun lopulla ja riittävän valmista pitäisi olla elokuun lopulla. Perheen on tarkoitus muuttaa evakkoon täksi aikaa (sääliksi käy appivanhempia). Takaisin tarvitsee muuttaa ennen esikoisen päivähoidon alkamista.

Aikataulu on siis 28.7 – 24.8.2014 välinen aika. Alustavasti ensimmäinen satsi kaappeja pitäisi saapua 15.8 mennessä ja siitä seuraavalla viikolla seuraava satsi ja jossain vaiheessa syyskuuta viimeinen erä RH:n puolelle.

Tarvikkeet ja materiaalit on osittain jo hankittu:

 • Keittiön lattia; Forbo Marboleum Click (300×300) Linoneumlaattoja. Väreiksi Moon ja Liquid Clay.
 • Keittiön ja Ison eteisen kattopaneelit; Halltex Perinnelaatta 600×600 maalamaton.
 • Keskikerroksen lattialämmitys on tilattu (Keittiö, Pikkueteinen ja WC).
 • Finnfoam (osittain?)
 • Tapetti
 • Keittiön kaapisto tilattu
 • Keittiön altaan hana
 • Kodinkoneet (pitää muistaa sopia toimitusajankohta)
 • Listat (jalka ja karmilistat)

Vielä ainakin seuraavat asiat pitää hankkia:

 • Lattia: Tukipalkisto (2×6), lattialevy/vaneri/tms…, Lapikas (lattia Gyproc), lattialämmitysmassat kipsilevykerrosten väliin
 • Seinä: Finnfoam (osittain) + urtsi, EK kipsilevy seiniin, kitit ja paperit, ruuvit
 • Katto: Koolauspuut
 • Sähköt: letkut, johdot, rasiat, yms…
 • Tiskiallas
 • Liesituuletin + huippuimuri ja muut siihen liittyvät tarvikkeet
 • Keskuspölyimurin putkistoa (BEAM)
 • eiköhän jotain unohtunut 🙂
20140709 Rusina-1
Kuvaa keittiön kaapistoista eri kulmista. Kuva ei anna oikeutta ajatuksissa olevalle suunnitelmalle, koska mallintajilla ei ollut ”ovimalliamme” käytettävissä, eikä ihan kaikkia tarvittavia komponentteja.
20140709 Rusina-2-4
Keittiön lattialaattoja (Forbo Marboleum Click) Moon (vasemmalla) ja Liquid Clay (oikealla) (alla näkyvä tumman harmaa ei kantanut loppuun asti. Keskellä on palikka joka vastaa keittiön kaapin ovien väriä.
20140709 Rusina-2-5
Vaihtoehtoja keittiön välitilan laatoiksi. Valinta tehtäneen kahden pidemmän mallin välillä.
20140709 Rusina-3
Keittiön kattolevy; Halltex perinnelaatta (600×600). Tämä laatta on käytännössä samaa kamaa kuin mitä meillä on jo olohuoneessa ja ruokahuoneessa. Ongelma on että edellämainituissa huoneissa laatan koko on 300×600, joten joko käytän tätä näin tai sahaan ja jyrsin sen vastaavaan kokoluokkaan. Nämä laatat asennettaan niitein ja liimoin kattoon, jonka jälkeen jäljet kitataan ja levyt maalataan.
20140709 Rusina-4
Korkea pino näitä on 🙂 Riittää isoon eteiseen ja keittiöön. Näin saadaan koko alakerta tehtyä samalla materiaalilla.
Product_Feel_Inset_sink_Desire_G52-84-L_002
Stala Desire G52-84-L allas huullettavaksi massiivikoivutasoon.

Fiiliskuvia keittiötä varten:

0225marieclairemaison3
Tästä jäi käteen lähinnä kattovalaistus. Tarkoituksenamme on tehdä kattoon valaistus lasipurkein ripotellen pitkin keittiötä (kuten tässä kuvassa).
Deko_Kvanum590
50-luvun mallikeittiö. Tähän henkeen kun kuvittelee meidän keittiön suunnitelman niin avot.
Deko_Linja-keittio590
Yläkaappien alareunaan koivusta moiset avohyllyt.
large_Baner_amazonbla-6
Kaappeihin sisälle massiivipuiset vetolaatikot 🙂

 Keittiösuunnitelmaa sanoin:

 • Tasot: Massiivipuista koivua (40mm) + Allas Stala Desire
 • Kaappien rungot: Massiivikoivua
 • Yläkaapit: Vinot liukuovelliset, joissa alareunassa lokerikot ja koivuinen avohylly
 • Hidastimet ovissa ja vetolaatikoissa
 • Ovet: Massiivipuiset huulletut reunat ja keskusta MDF:ää, 50-luvun tyyliin
 • Allas: Stala Desire G52-84-L
 • Sisälaatikot / Vetolaatikkojen rungot: Masiivikoivua (öljytty/vahattu)
 • Lattia: Ruudutettu Linoneum laatta (Forbo Marboleum Click) + Lattialämmitys (Nereus)
 • Katto: Halltex perinnelevy maalattuna valkoiseksi
 • Seinät: Ulkoseinä; 50mm Finnfoam + Kipsilevy ja tapetti, Sisäseinät; Kipsilevyt ja maali
 • Välitila: Subwaylaatta, eli fasettihiottu valkoinen kiiltävä laatta.
 • Huuva puuhellan päälle: Valkoinen metallinen rasvasuodattimella
 • Kodinkoneet: Jääkaappi French Door (Samsung RF23URS), Induktio (Samsung NZ633NCNC), Kalusteuuni (Samsung BQ1Q4T149), Liesituuletin Savo PH-26 + Vilpen e190p huippuimuri, Tiskikone (AEG:n integroitava F88072VIOP), Mikro (Siemens).
 • Valaistus: Lasipurkit kattoon (useita!), kaappien runkoihin lattianrajaan LED-listat, Yläkaappien alareunaan LED-listat.
 • Sähkö: Katossa olevat purkkivalot himmentimen ja kytkimien taakse. Led-valonauhat kaappien runkojen alareunassa kytkimen taakse, sekä liiketunnistimen/läsnäolotunnistimen taakse pimeällä. Yläkaappien valot (Led-nauhat) kytkimen taakse. Huuvan valo kytkimen taakse. Pistorasia upotettuna saarekkeen tasoon (Savo Twist). Muut pistorasiat upotettuna seiniin.
 • Keskuspölyimurin rikkaluukku keittiön puolelle ja RH:n puolelle kaappiin jotain imurin tapaista.

Budjetti, mikä se on? No se on se pankkitili, jolla ei ole loputonta katetta… Meillä keittiö on viimeinen asia, joka tehdään osittain lainarahalla ja osittain edellisen asunnosta käteen jääneillä tuotoilla. Tämän jälkeen alkaakin remontin hitain osuus, eli säästetään rahaa aina seuraavaa remonttikohdetta varten. Tulevalla (toivottavasti) talon maalauksella ja siihen liittyvillä seikoilla, sekä takapihan terassilla söimme tonttivesijohto ja viemäriremonttia varten säästetyt rahat. Tämä siksi, että kaikki tarjoukset jotka saimme tästä urakasta oli käytännössä lähemmäs 10k€, joka kuulostaa kovin kartellilta, etenkin kun vastaava urakka Turun ulkopuolella maksaa vain osan siitä (asfalttitöineen päivineen). Mutta siis siihen keittiöremonttiin ja sen budjettiin. Keittiön kalusteista kyseltiin hintaa Keittiömaailmasta, sekä laskeskelin IKEA:n kalusteilla hinnan yms… mutta silti päädyimme Laitilan Erikoiskalusteeseen, ehkäpä siksi, että se on varmasti kotimaista käsityötä, sekä materiaalit ovat varmasti laadukkaampia. Tästä huvista saa itseasiassa maksaa vähemmän kuin Keittiömaailman kalusteista (jonka tarjous oli ~7700€ ilman massiivipuutasoja (40mm Koivu, n~100€/m) (+~800€?). Erikoiskalusteen kanssa lopullisen hinnan laskenta on vielä kesken, koska siitä puuttui yksi rivi kaappeja, sekä viimeisellä tarkastuskäynnillä teimme muutamia muutoksia, jotka varmasti nostavat hintaa. Ensimmäinen tarjous oli 6150€, jonka odotan nousevan vähintään 8500€ (mututuntumalla), mutta päivitellään lukuja kun tiedetään totuus. Pyysimme myös tarjouksen Keittiön puuhellan päälle tulevasta Huuvasta (heidän naapurissa olevalta peltisepältä), sekä Klaffipöydästä keittiön ikkunan alle (joita en laskenut tuohon 8500€).

budjetti_11072014-v2
Kokonaisbudjetti keittiölle on n.20 000€, josta jo hankintoja on tehty jonkin verran.

Niin ja se mitä en myöskään vielä huomioinut on se, että pyysin Erikoiskalusteelta myös nuo LED-nauhat valmiiksi alu-profiilissa jyrsittyinä kaapin runkojen alapohjaan, sekä yläkaappien alapintaan. Eli hieman sähköpuolelta pois ja hieman ”kaappien hintaan” lisää.

Keskiviikko 16.7.2014: Kävin noukkimassa Forbon Linoneumlattialaatat K-Raudasta. Taisi tulla myös valittua keittiön kaappien ovien väri.

20140716 Rusina-3
Muutama laatta koottuna ruokahuoneen pöydälle, sekä kaapinovien värilastu.

Seuraava hankinta onkin varmaan välitilan laatat, mutta sitä varten tarvittaisiin hieman laskelmia neliöistä. Tilasin (osittain tätä remonttia ajatellen) LVI-Pisteestä (Vilpen tiilikaton läpiviennin, IV-kanavaa ja Savon liesituulettimen) ja talotarvike.com:sta (Vilpe e190p huippuimurin) tarvikkeita liesituuletinta varten.

Odottelen myös innolla seuraavaa viesti Laitilan Erikoiskalusteesta keittiön kalusteisiin liittyen. Niin ja pitää muistaa ottaa yhteyttä expert:iin kodinkoneisiin liittyen ja sopia toimitusajankohta.

Maanantai 21.7.2014: Tuli noukittua postista tilattu Vilpen e190p huippuimuri ja käytyä appiukon (sähkömiehemme) kanssa läpi kytkentätarpeet. Huippari siis kytketään liesituulettimeen, sekä veto IV-koneelle joka liesituulettimen käynnistyessä laskee poistoa jonkin verran (koska huippari vetää 90l/s, joten muutoin tulee kohtuu kova alipaine).

20140721 Rusina-6

Seuraavaksi pitää oikeastikkin soittaa sinne Expertille ja tilata nuo kodinkoneet elokuulle, sekä soitella Laitilaan ja kysellä päivitettyä hintaa. Niin ja päättää ovien värit.

Sunnuntai 27.7.2014: Hieman tavaraa tuli LVI-Pisteestä: IV-kanavaa, käyttövesiputkiston osia, Savon liesituuletin, Stalan allas, vesipostin ja Ouman EH-800 säätöjärjestelmän. Oumannista ajattelin kirjoitella oman postauksen jahka saan sen asenneltua paikoilleen.

20140727 Rusina-9
Savon liesituuletin huippuimurille.
20140727 Rusina-10
Valtava laatikollinen Stalan Desire allasta 🙂

 

Seuraavaksi lisää päivityksiä itse keittiön remonttipostauksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.