1.krs Eteiset – Osa 4: Lattiaa…

Eteisissä lattiatyöt etenevät, tai no etenivät niin pitkälle kuin mahdollista. Eli eteisen puolella ei voi tehdä lattiaa, kuin vessan ovelle asti, koska patteriputket pitää jatkaa vessan patterille ennen lattian tekemistä. Tuulikaapin / Pikkueteisen lattia tuli tehtyä valmiiksi, johon käytimme keittiöremontista ylijääneet lattialaatat.

Ennen eteisen lattiaa kuitenkin piti purkaa vanha pois ja lisätä tuet vanhojen niskojen kylkiin, samalla myös oikaisin hieman lattiaa, joka ajan saatossa oli hieman notkahtanut. Kun lattiarangat oli oikaistu ja tuettu, niin päästiin lattiapintaan. Lattia tulee 28 x 140mm Männystä, kuten Ruokahuoneenkin.

IMG_1172

Lattia käsitellään Osmon (Lumi 3188) Deko vahalla ja päälle oikeaa lattiavahaa. Vessan ja eteisen väliin tein pienen ”kynnyksen” 21 x 32 mm puulistasta, jota höyläsin pienemmäksi. Jouduin myös jatkamaan karmia, joka oli katkaistu ilmeisemmin 80-luvulla, kun kylppäri oli viimeksi korjattu (tosin ei kovin hyvin). Karmia jatkettiin vintiltä puretuilla kynnyksillä 🙂

IMG_1175

Poistin myös eteisestä kynnyksiä yhtenäisemmän lattiapinnan takia (tosin keittiöön on yhä valtava kynnys). Olohuoneen kynnyksen poistamisen jälkeen piti tehdä uusi tuenta. Itse ”kynnys” tuli tehtyä lattialaudasta hyödyntäen päätyponttausta, eli kynnys on lattialankku poikittain muuhun lattiaan nähden.

IMG_1177

Pikkueteisessä ei tarvinnut tehdä muuta kuin laatoittaa lattia, joka tehtiin keittiön ylijäämälaatoila (Forbo Marboleum Click laatoilla). Listoitus oli myös kohtuu yksinkertaista, koska ulko-oven listoituksen jätin tekemättä, koska se tehdään yhdessä verannan korjaamisen kanssa.

IMG_1179 IMG_1180 IMG_1181

Eteisen lattiaa lähdettiin jo heti käsittelemään jo valmiilta osuudelta. Kun saadaan patterin putket vihdoin paikoilleen päästään kulkemaan vessaan jo käsiteltyä lattiaa pitkin, kun toinen puoli vielä kuivuu / on käsiteltävänä.

IMG_1178

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *