Vintin ovien uudelleensijoittelu ja kellarin aulatilan tiiliseinää

Loppiaisviikonloppuna tuli aherrettua vintin ovien kanssa, sekä muuraten kahitiiliseinää pukuhuoneen ja aulatilan väliin. Kodinhoithuoneessakin on tehty jotain, mutta siitä lisää omassa postauksessaan. Vintiltä poistin yhden oven karmeineen (jonka itseasiassa vaihdoin toisen makkarin oveksi), sekä siirsin yhden oven meidän makuuhuoneesta toiseen makuuhuoneeseen – mitäs järkeä tässä olikaan?

vintin_muutos
Pohjakuva vintin ovijärjestelystä ennen (oikella) ja jälkeen (vasemmalla). Eli yksi ovi poistui ja pari ovien siirtoa.

Oven poisottaminen ja siirtäminen toisen oven tilalle johtuu siitä, että vintin aula (jossa oli 4 ovea, jotka aukesi mihin tahansa) on todella pieni ja ovet aukesivat niin ristiin että ei siellä meinannut mahtua liikkumaan. Eli poistamalla rapun ja aulan välinen ovi, väheni yksi ristiin aukeava ovi ko. tilasta. Siirtämällä se toisen makkarin oveksi (karmeineen) saatiin vaihdettua makkarin oven kätisyys ja helpotettua ristikkäin aukeavia ovia.

Sitten tuo makkarin oven poistaminen johtuu siitä, että suoraan oven takana nousee (tai tulee nousemaan) IV-kanavat ja uusi viemäri vintille, joten ovesta ei pääse kulkemaan enää sen jälkeen eivätkä työt etene ko. asioiden parissa ennen kuin ovi on poistettu. Nooh ovi tuli poistettua ja aukko täytettyä ekovillalla, laudoilla ja ilmasulkupaperilla. Ovi siirrettiin toiseen makuuhuoneeseen, jotta kulku kylmälle vintille on yhä mahdollista. Tarkoitus on, että ko. ovesta tullaan kulkemaan tuon makkarin tulevaan vaatehuoneeseen (sitten kun sellainen tehdään). Tarkoitus on myös asentaa toinen vastaava ovi meidän makuuhuoneeseen, jotta kulku kyseisen makuuhuoneen vaatehuoneeseen ja toimistoon (tulevaan sellaiseen) on mahdollista.

20140105 Rusina-1
Mitähän tuolta paljastuu? Se jääköön ensi jaksoon! Tätä aukkoa pitää hieman ”komistaa” kynnyksen, karmien ja ”yläosan” muodossa. Muuten tarttuu kutterinlastuja sukkiin ja sataa purua niskaan.
20140105 Rusina-2
Vintin ”aulan” ovisoppa muutoksen jälkeen, nyt tästä pääsee jopa kulkemaan johonkin suuntaan.
20140105 Rusina-3
MH1:seen jäi vain karu näkymä aiemmin niin kauniseen koivuvaneriovelle. Nyt siinä komistaa pari tukilautaa, ilmasulkupaperi ja lämmikkeenä ekovillaa… Tosin kohta aukon yläpuolelle tulee IV-venttiili ja roppakaupalla raikasta ilmaa…
20140105 Rusina-4
MH2:sen ”uusi” (siirretty MH1:stä) ovi vintille.
20140105 Rusina-5
MH2 ja uusi ovi kylmälle vintille. Tarkoitus on, että tästä ovesta kuljetaan vielä jossain vaiheessa vaatehuoneeseen.

Ovivaihdosurakan jälkeen olikin edessä armoton siivoaminen, koska purua ja pölyä oli valtavat määrät joka paikassa. Seinärakenne kun koostui: Haltex-levystä, laudasta, kuitulevystä (kuten haltex), pahvista, 100mm sahanpurua, pahvia ja lautaa (sisältä ulospäin luetellen). Jokainen kun noista materiaaleista pölisi jonkin verran. Nyt olisikin vintin makuuhuoneiden remontit kasassa toviksi, ja jäljellä onkin puretun oviaukon vammojen paikkaaminen, vintin vessan viimeistely ja vintin kylmän osan puolella jotain pientä remonttia ja säätöä.

Kellarin puolella aloitin myös muuraamaan (vihdoin) aulatilan ja pukuhuonepuolen välistä kahitiiliseinää. Seinän muuraaminen mahdollistui kun vihdoin saatiin siivottua aulatila, kaikista saunan ja kylppärin, sekä vintin vessan aikaisista rakennusjätteistä / tarvikkeista. Myös työkalut alkavat vaihteeksi olla järjestyksessä.

20140105 Rusina-8
Kellarin Kahitiiliseinä kohoaa, huomenna toivottavasti kattoon asti!

Kiitos siivoamisesta Teemulle ja Pasille. Kiitos Teemulle suuresta avusta ovijumpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.