1.krs WC – Vaihe 1: Suunnitelman tynkä (Päivitetty 31.1.2015)

Kuten vuoden 2014 yhteenvedossa julistin, on yksi remonttikohde 1.krs WC. Jotta asian suhteen päästään eteenpäin pitää olla jonkin sortin suunnitelma ja budjetti. Alustava budjettilaskelma tosin on sen verran karua luettavaa, että vessa valmistunee kokonaisuudessaan vasta vuoden toisella puoliskolla.Vessa tyylillisesti mukailee samaa linjaa kuin tähänkin asti, sekaista retroa. Löysimme googlen kuvahausta yhden kuvan, joka iski ja jota lähdetään mukailemaan.

lovely-bathroom-design-ideas-for-small-space-with-white-clawfoot-tub-and-white-pedestal-sink

Suunnitelman raapustin seinäkuvineen ruutuvihkoon, kera alustavan budjetin. Pääpiirtein vessa näyttäisi tältä:

  • Lattia: Vesikiertoinenlattialämmitys (keittiön lattialämmityksen jakotukista), samalla vedetään lattialämmitys pikkueteiseen. On vielä hieman epäselvää tulenko leikkaamaan nykyiseen valuun urat putkille vai saanko tuon nykyisen laatan pois hajoittamatta paikkoja. Jos vanha lattia lähtee, teen lattiarakenteesta keittiön kaltaisen kipsilevylattian uritettuna putkistolle. Lattialaatta (jonka alle vesieriste) olisi valkoinen kahdeksankulmainen jonka keskellä musta ”neliö”.
  • Lämmitys: Ylläolevan lisäksi tarkoitus on hyödyntää olemassa olevia patterin putkia vesikiertoiselle rättipatterille.
  • Rättipatteri: Mieli tekisi todella hankkia Nordhem Rosendahl, 4-putkinen korkea versio. Mutta hinta tuossa saattaa olla vain kohtuu kova.
  • Viemäri: Vanhat viemärit hakataan pois ja pyrin vetämään uudet putket vanhoista reijistä, siten että viemärin haaroitukset on kellarin katossa. Vessan kulmassa nousee myös viemärintuuletusputki aina katolle asti.
  • Seinät: Alaosa seinästä laatoitetaan fasettireunaisella laatalla, ja yläreunaan hillitty boordi. Yläosa maalataan (sinertävällä?) maalilla. Ulkoseinä eristetään 50mm finfoamilla, jonka päälle kipsilevy. Myös seinällä oleva ikkuna ehostetaan sisäpuolisin osin.
  • Katto: Puupaneelilla (vielä toistaiseksi tuntemattomalla profiililla). Väri lienee vaalea (valkoinen)…
  • WC-istuin: Tuttuun tapaan seinäwc-koteloituna kipsilevyyn ja laatoitettuna samalla seinälaatalla.
  • Pesuallas: Jostain täytyisi löytää tyyliin sopiva allas, sekä posiliininen jalka. Hanaksi tulee tuttu ja turvallinen Hansgrohe Metris 110 Bidette.
  • Kaappi: Tarkoitus olisi tilata kaappi pyttyä vastaiselle seinälle, ehkä Laitilan Erikoiskalusteesta.
20150104 - Rusina-1
Tässä myös WC:n ensimmäinen hankinta, Riihimäki-lasipurkki palasaippuoille. Mutta siis olennaisempi on tuo piirrustus jossa näkee pytyn ja altaan asettelun vessassa.

Laatoista hain myös tarjouksen Kaakelikeskuksesta.

20150104 - Rusina-1-2
Kuvassa näkyy myös boordi, joka on tarkoitus laatoittaa seinälaatan yläreunaan.

Budjetti, joka tällä hetkellä näyttää siltä, että vessa valmistuu vasta myöhemmin tänä vuonna. Olisi hyvä jos saisi pohjat tehtyä alkuvuodesta (lattia, seinät ja katto laattoineen ja paneeleineen. Kalusteet yms.. sitten myöhemmin kun on taas rahaa). Tällä hetkellä koko hauskuus (sisältäen molemmat eteiset) olisi n.8 000€ (toivottavasti sisältää myös hieman ilmaa).

vessan_budjetti
Vessan alustava budjetti, yritän tässä parin päivän sisään saada tarvittavat tarjouspyynnöt kirjoitettua noista kalusteista, niin saa tarkennettua hieman budjettia.
eteisten_budjetti
Eteisten alustava budjetti…

Se miten eteiset liittyy tähän johtuu ihan siitä, että lattialämmitysputket pitää vetää eteisen lattian alta vessaan ja pikkueteiseen. Joten vähintäänkin joudun avaamaan ison eteisen lattiaa (ja rahatilanteesta riippuen), joko vain paikkaamaan sen tai sitten asennan lankut samantein. Pikkueteisessä ei tarvitse tehdä muuta kuin lattia + laatoitus, sekä vetää hieman sähköjä ja IV-kanavaa (tarvitsen yhden poiston lisää kellarin rappujen yläpäähän ja saan sen napattua näppärästi vessan kanavasta).

Eli tällä hetkellä näyttäisi siltä, että isosta eteisestä tehtäisiin korkeintaan lattiapinta (ja sen alle tarvittavat sähkövedot), pikkueteisestä lattia ja sähköt, vessasta vain pinnat ilman kalusteita ja rättipatteria (johtuen niiden isosta hinnasta).

31.3.2015 (Lauantai): Vessaa varten on tehty muutama hankintakin jo (jotka sattui nyt vaan osumaan eteen). Kaikkiin vessoihin ostettiin palasaippualle kipot (Alessi, Brillo saippuakulhot), jotta palat eivät olisi aina märkiä ja pitkin allasta). Sen lisäksi nimenomaan keskikerroksen vessaa ajatellen ostettiin ”taidetta” (joo nimenomaan ”taidetta”), sillä löysin muutaman ruotsinkielisen vanhan puutyöohjeen, joista muutaman ajattelin kehystää ko. vessan seinälle. Tarkoitus olisi myös ottaa siistit värikopiot talon vanhoista papereista / piirrustuksista, sekä niin ikään kehystää ne samaiseen vessaan.

20150131 - Rusina-6

20150131 - Rusina-7Ylläolevista jotkut pääsevät vessaan jossakin muodossa. Niin ja ostimme myös ”valurautaiset” kyltit kellarin ja vessan oviin (”valurautaiset” siksi, että ne ovat oikeasti valettua alumiinia). Mutta tälle tein ihan oman postauksen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.