Lasiterassi – Osa 4: Päätyseinät kuntoon

Päätyseinissä on pari juttua, tietty itse laudoitus ja rimoitus, mutta myös tippa- ja reunalistat. Tätä kirjoittaessa kadunpuoli on jo valmis, ja takapihalla laudat on paikoillaan, mutta rimat ja listat puuttuu.

Tippa- ja Reunalistat kadunpuolella

Kuten todettu, kadunpuoli on ollut pitkään jo valmiina, mutta alla kuvia siitä. Kadunkin puolella on paloeristelevy jonkin matkaa rajalta laudoituksen alla, ja sen jälkeen normisti koolattu laudoitus jatkuu lasiaukon yläpuolella. Seinä on perus 120mm leveää pohjamaalattua lautta, rimana 50mm leveä puusoiro, sekin pohjamaalattuna. Aukon kehys on sahattu ja höylätty 32×100 tavarasta. Maalipinta on Nordica Eko maalia sävytettynä Uulan Sade värillä ja kulmat / reuna/tippalistat Vinhaa sävytettynä Uulan Myrsky sävyllä.

Seinän panelointi ja rimoitus naputeltuna paikoilleen, sekä maalattuna toiseen kertaan.

Kun laudoitus ja rimoitus oli paikoillaan, reikä seinässä on pistorasiaa varten. Laudoituksen siistimiseksi aukon ympäriltä päätin sahata ja höylätä 32×100 sahatusta koristereunat/tippalistat. Tippalista sahattiin molemmilta sivuilta 15 asteen kulmaan, joka on sama, kuin laudoituksen alapään kulma. Listat, jos näitä kohtuu jykeviä laudankappaleita voi listoiksi sanoa, maalasin vinhalla pariin kertaan.

Kaksi kappaletta listoista valmiina, sahattuna ja maalattuna.

Listat kiinnitin ihan vaan ruuvaamalla laudoitukseen ja sen koolauksiin. Ainakin omasta mielestäni tuo tumma lista siisti lasiaukon ympäryksen timantisti 🙂

Seuraavaksi sitten pihanpuoli, jossa sama homma edessä 🙂

Pihanpuoli

Pihanpuolella tein jo aiemmin paloeristetyn osuuden, laudoitus ja rimoitus sekä maalaus. Mutta aukon puoli jäi tekemättä.

28.7.2021 (Tiistai): Tänään vihdoin sain viimeisteltyä pihanpuolen kiinteän seinän tippa ja reunalistoineen päivineen. Koko päivä siinä meni kun sahasi, maalasi ja kiinnitti muutaman riman, sekä työstin kaikki loput reuna/tippalistat 32×100 tavarasta. Mielestäni tuli jälleen kovin siisti lopputulos, enää talonvastainen seinä ja sitten voisi alkaa harkitsemaan oven puhkaisua / terassin eristystä / lattiarunkoa / sähkövalmisteluja jossain epämääräisessä järjestyksessä.

Pihan puolen päätyseinään pitää vielä tosin kiinnittää pihavalaisimen kanta, sekä vetää sille sähkö, sen jälkeen voi sanoa, että sivu/päätyseinät olisivat valmiit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.