Lasiterassi – Osa 1: Runko ja sen pystytys

Lasiterassiprojekti on päässyt vihdoin eteenpäin, nyt on runko tilattu ja pystytetty 🙂 Autotallin katto näyttää aikas erilaiselta, kun siellä komistelee teräsrakenteinen runko lasiterassille.

Runko on päistä kantava, jotta vanhalle katolle ei tule painoa terassista. Tämän takia lasiterassin pohja on kohtuu kookasta teräsputkea 150x300mm jöötiä, jonka päälle on hitsattu lasiterassin runko. Runko tuli paikalle kuorma-auton lavalla 4:ssä pääosassa, josta se nostettiin autotallin katolle pala kerrallaan. 4kpl lisäksi oli pari poikkiputkea ja kattotuolien putket, joten kaikenkaikkiaan osia oli 9kpl 🙂 Kokoamiseen meni käytännössä koko päivä.

Myöhemmin viikolla, liimailin / tiivistin tassujen alapinnat kattoon, sekä porasin kierretangot sokkeliin terassin lukitsemiseksi. Myös ulko-oven paikaa hahmoteltiin seinälle (sisä- ja ulkopuolelle). Asennuksen aikana syntyi myös muutamia kolhuja, joita paikkamaalasin ruostumisen estämiseksi.

Seuraavaksi edessä onkin katon teko, se että ehtiikö sitä tehdä tänä vuonna vai siirtyykö seuraavalle, jää nähtäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.