Huolto: Keittiön altaan uudet silikonit ja tason vahapinnan paikkaus

Muutama vuosi on taas kulunut siitä kun viimeksi vaihdoin silikoneja altaan ympäriltä, mutta nyt tuntui siltä että on pakko. Samalla päätin, kun oltiin päivä poissa, vahata keittiön koivutasot uudelleen. Etenkin altaan ympäriltä näkee selvästi vahakerroksen jo heikentyneen (koska sitä pyyhitään useasti rätillä päivittäin).

Silikonien vaihto sinänsä on yksinkertainen operaatio, vanhat pois ja tuubista uusi tilalle. Vanhat silikonit poistin ihan terävällä puukolla viiltäen ja rapsutellen, aikaa tuohon kului 10min kun altaan reunoilta silikonit oli poistettu. Imurilla vielä puhdistin sauma-alueen kaikesta irtoavasta silikonisilpusta. Ennen uuden silikonin puristamista, teippasin altaan ja tason uran molemmin puolin. Silikonituubi vaan puristimeen kiinni ja hommiin… tämän jälkeen sormella ylimääräiset pois ja sen jälkeen teipit pois. Nyt pitää vain odottaa että tuo kuivuu ja homma on paketissa. Voi olla että vedän vielä ns. etureunaan uuden kerroksen silikonia, koska tuntui että taisin pyyhkäistä sen liian tyhjäksi.

Tarvittavat työkalut: Teippi, puukko ja silikoni. Ensin puukolla vanhat silikonit pois, sen jälkeen teipillä suojaten sekä allas että taso ja avot, silikonia perään.

Tasojen vahaus on myös kovin helppo operaatio. Tasot puhtaaksi tavaroista, jonka jälkeen maalarinteipillä tarvittavat kohdat suojaten. Lähinnä siis ne kohdat jossa taso yhdistyy seinään, sekä induktiolieden reunat. Sen jälkeen pienellä vaahtomuovisiveltimellä vain vahaa pintaan… vahaa jätin vähän paksummin altaan ympärille. Vahana käytin Osmo Colorin TopOilia joka on väritön ja loistava vaha puupinnoille (tasoille).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *